Aya kullet er født!

Kennel Nærleiken’s første Rhodesian Ridgebackkull er født!

22 juni parret vi Nkanga og Borg. I sommer har Nkanga gått og ruget, og vi har fundert på om det ble valper, hvor mange valper, friske valper osv?? Mangt man grubler på i ventetida..

21. august kl 2145 så lille Hr rød dagens lys! Nkanga hadde en normal og enkel fødsel. Helt etter boka. Ingen komplikasjoner. Rett og slett herlig å være oppdretter da!

Vi fikk 8 valper, men 2 av dem var ikke levedyktige. Nå har vi et fint kull på 6 stykker 4 hanner og 2 tisper. Melka renner i strie strømmer, og snart har de doblet fødselsvekta si. Og det bare på ei uke!

Hele familien verner om de små, og til og med Astrid på 2,5 er ytterst varsom og omsorgsfull når hun får sitte i valpekassa og kose med de små.

Nkanga skal få ro nå i noen uker før vi lar besøkende slippe til. Men, når sant skal sies er jeg ikke sikker på om hun bryr seg stort. Til og med Seeme, vår lille silky terrier, blir ønsket velkommen inn på valperommet. Ser ut til at Nkanga har full tillit til alle.

Hele kullet vil få fellesnavnet Aya som på et vest afrikansk språk betyr utholdenhet. Symbolet for dette ligner også på en ridge!

Astrid holder 1 dag gammel valp