Om nedturer og oppturer

Enhver RR oppdretter frykter å få DS i kullet sitt (dermoid sinus). Aya-kullet er mitt første ridgebackkull, og vi var spente før valpinga på om vi skulle være så uheldige å få valper med sinus.

Vi sjekket ved fødsel, og da fant vi dessverre en herremann med en kraftig og dyp nakkesinus. Han ble avlivet. Etter det har jeg krysset fingra for at vi hadde alt på stell, men en siste kvalitetssjekk hører sjølvsagt med. Forrige lørdag fikk vi besøk av Hege Dufseth fra kennel Exgate. Hun er en av oppdretterne i Norge som har lengst erfaring med rasen, og også med å sjekke grundig for sinus.

Ikke fritt for at det ble en nedtur. Dessverre fant vi en DS i nakken på frk Rosa. Skal innrømme at hodet ble fullt av bekymringer og grublerier. Lang historie kort: Frk Rosa ble med meg på en Bergenstur. På Askøy dyreklinikk ble vi godt mottatt, og hele “dusteriet” ble fjernet. Heldigvis var det en enkel sinus som endte blindt og var lett å ta bort. Nå hopper og spretter hun rundt meg med like stor sjarm og entusiasme som tidligere. Vi må passe litt ekstra på henne, så hun sover med meg om natta, og får ikke være med de andre uten fullt tilsyn. Men, hun har jo et sosialt behov også, så derfor får hun være med de andre ganske mye. I dag har været vært veldig bra, så hun har blant annet vært ute og hilst på sauene sammen med resten av flokken.

Så på tross av at det å få sinusvalper er en gedigen nedtur, så ble det denne gangen en god opptur igjen. Mali sin sinus kunne fjernes, så nå ser framtida til Mali lys ut!