Rhodesian Ridgeback

Rasestandarden til Rhodesian Ridgeback.

Da jeg var lita jente bodde vi i Zambia (Øst Afrika). Det var første gang jeg ble introdusert til Ridgebacklignende hunder. Vi hadde to flotte blandingshunder som i kropp og hode lignet veldig på RR. Helt siden den gang har Ridgeback vært av interesse, men det tok hele 37 år før jeg skaffet meg min første Ridgebacktispe; Nkanga.

I 2005 bodde vi et år i Malawi. I den forbindelse var vi en ferietur til Sør-Afrika. Der fikk vi gleden av å besøke Janet Wang og kennel Nomvuyo. Da ble igjen gnisten for å skaffe seg Rhodesian Ridgeback vekket opp. I Eikefjord hadde vi blitt kjent med en nydelig hannhund som også gjorde sitt til at interessen for rasen var på topp. Stitch, Shangaza’s Another Spellmaker er en edel hannhund hos kennel Wynnheim.

Tidlig høst 2009 fant jeg oppdretteren jeg ville satse på. Kennel Akinvoleezah drives av Sonja og Joseph Guldner. De er tyskere som holder til i Frankrike, rett over grensa fra Tyskland. Med vakre foreldredyr og dedikerte oppdrettere som vektlegger valpesosialisering like tungt som meg selv, så var det full klaff med kjemien. Jeg var heldig å få velge tispevalp. Nkanga har aldri skuffet! Hun er en super representant for sin rase, og hun er et herlig familiemedlem.

best-friends

 

 

Leave a Reply