Silky Terrier

Rasestandarden til Silky Terrier.

Som lita jente maste jeg konstant om hund! Etter å ha nærmest slitt ut et hundeleksikon i farger og pugget innholdet så jeg kunne det framlengs og baklengs, så innså mine foreldre at en hund nok kunne glede denne jenta….

Crazy Belinda, ei lita (men stor for rasen) yorkshire terriertispe kom i hus når jeg var rundt 8. Vi hadde denne tispa på fôr. Hun fikk 3 kull før hun ble vår fullt og helt. Det gjorde at jeg tidlig fikk kontakt med avl og oppdrett og gleden av den siden av hundehold.

Da jeg som voksen igjen skulle ha liten hund, så falt valget på Silky Terrier. En rase som ikke er så ulik yorkien. For meg var det naturlig å velge Silky istedet. En hund som er litt mer robust enn yorkien, og som har et mer hundevennlig krav til pelslengde på utstilling. Jeg liker å gå på tur i skog og fjell. Vi bor på et småbruk. En Silky Terrier passer utmerket til vårt hverdagsliv. Glad og lettlært, liker utfordringer, relativt robust, og myk og deilig kosepels.

Vår første Silky Terrier tispe er Millie. Millie stammer fra et lite oppdrett uten kennelnavn. Hun ble aldri veldig godt trent på utstilling, men har oppnådd excellent. Hun har hatt 3 kull, og bor nå hos ei god venninne av familien hvor hun og Marit Myhre gjensidig nyter livet som pensjonister.

I september 2007 importerte jeg min egen avlshannhund fra Kennel Quick-Silk i Danmark. Quick-Silk’s Skipper (Skippy) er en hannhund med flott eksteriør. Han er mammas godgutt, men liker seg ikke særlig godt i utstillingsringen. På tross av det har han oppnådd 2 cert og 2 BIR. Han er far til 4 kull. Til daglig bor han hos mine foreldre og lever et godt hundeliv med full fres i skog og mark.

Fra siste kull etter Millie og Skippy har vi beholdt ei tispe. Nærleiken’s Jamaica er en lovende dame i utstillingsringen. På sin første utstillingshelg som junior fikk hun 2xcert og 2xBIR. Vi gleder oss til å stille henne videre.

For å styrke genmaterialet i kennelen har vi importert ytterligere en Silky Terrier. I 2011 hentet vi Crystal Noir Silk of Bohemia hjem fra Praha. Seeme er Idun sin hund, og hun er en søt liten vimsedame med et herlig feminint uttrykk.

 

 

Leave a Reply