Pelsstell og klipping

Silky terrier er en liten langhåra terrier. Pelsen er nesten som vårt eget hårlag. Tynt, og den mangler underull. Allikevel er silkyen ganske robust om man legger forholdene til rette. En hund i aktivitet tåler ganske mye guffent vær.

Når det gjelder pelsstell, så bør man starte med rutiner på dette når hunden er valp. Da venner den seg til at dette er en del av livet, og vil raskt like det. Husk å være rolig og tålmodig. Ikke la deg stresse om valpen protesterer litt i starten. Start med korte hyggelig økter. Gjerne med godbiter.

En silky bør være velstelt på det jevne. Ikke la det utvikle seg for store floker. En god leveregel er at hunden bades i snitt hver 10 dag, og gres samtidig. Dette avhenger selvsagt av behov. Er den møkkete, så vask oftere, er det ikke behov, så vask sjeldnere. Ikke gre tørr pels. Da blir den bare tørrere. Ha litt olje i pelsen til hverdags. Da holder pelsen seg sunn og frisk.

Silky terriere skal klippes på snute, ører, hale og poter. Det gjør jeg med ca 6 ukers mellomrom. For valpekjøpere som bor nære meg, stiller jeg gjerne opp som frisør:). Det er ikke så vanskelig å klippe selv. Kunsten er egentlig å starte tidlig, og håndtere valpen så jevnlig med dette at den aksepterer dette uten for mye stress. Valpene er allerede klippet flere ganger før de forlater oss, slik at de skal ha vennet seg til det allerede fra valpekassestadiet.

Det er mange flotte stelle-, vaske og klippetips på hjemmesiden til Kennel Silkiblue.

Leave a Reply