Kjøpe valp fra Nærleiken

Å kjøpe valp har flere sider. Den ene er hva vi forventer av deg som valpekjøper, og den andre er hva du som valpekjøper forventer av oss som oppdrettere. Kjøp og salg av dyr er ikke noe A4 salg. En liten valp blir som kjent en voksen hund etter hvert, og den skal ha det godt hele livet. Vi som oppdrettere legger grunnlaget for at valpen skal være basissosialisert og så robust at den er klar til å takle et liv videre utenfor valpekassa. Der overtar valpekjøper som, for å få en god hund, må vite fullt og helt hva slags ansvar som ligger foran seg, og ha forståelse for hvor mye oppfølging av en valp og unghund har å bety for den gode familiehunden som vi alle vil ha.

Vi vektlegger valpesosialisering veldig høyt! Bilkjøring, kontakt med barn, erfaring med ulike folk og dyr, erfaring med ulike miljøer og ting er en selvfølge for oss. Vi legger mye arbeid i at våre valper skal ha en mentalt god utvikling.

Av de helt praktiske ting. Når valpene leveres får de med seg:

 • Registrert i NKK
 • standard NKK-kjøpekontrakt
 • helseattest fra veterinær
 • har fått ormekur flere ganger
 • microchippet
 • valpepakke: litt fôr, teppe med kjent lukt, leke + tyggebein, litt infomateriell om valp og hundehold

Våre forventingar til deg/dere som valpekjøper:

 • En hund lever lenge, og vi forventer at hunden får et godt liv helt inn i alderdommen.
 • En valp trenger å få tid til å etablere seg i sitt nye hjem. Det er viktig at du/dere har en plan på hvordan hunden skal få en smidig overgang fra sin valpetid i en hundeflokk, til en hjemmealenetilværelse hos sin menneskeflokk. En valp er ikke moden nok til å kunne klare seg lenge alene hjemme. En valp som er hjemme alene i lengre perioder for tidlig, kan utvikle separasjonsangst, noe som vil være svært utfordrende å fjerne seinere.
 • Du må ha tid nok til å aktivisere og sosialisere hunden. En usosialisert hund vil fort utvikle unoter og engstelse som skaper unødvendig stress for deg/dere og for hunden. ALLE hundereiere bør delta på et valpekurs med sitt nye familiemedlem. Uansett om en har kunnskap fra før eller ei. Dette er viktig med alle raser, men jeg vil fremheve at det er særlig viktig med en så stor og av natur reservert rase som en Rhodesian Ridgeback. Om ikke grunnsosialiseringen er god nok, kan dens vaktegenskaper og reserverthet ovenfor fremmede bli for sterk, og du vil komme opp i uønskede situasjoner med både fremmede hunder og fremmede mennesker.
 • Silky terrier er en rase som krever pelsstell. Uansett om en skal på utstilling eller ikkje, så kreves det et minimum av pelsstell for at      hunden ikke skal føle ubehag. Flokete pels vil lugge.
 • Jeg anbefaler at dere forsikrer hunden.
 • Du må informere oss dersom hunden blir alvorlig syk. Dette for at vi kan ta hensyn til eventuelle sykdommer i vårt avlsarbeid.
 • Utvikler det seg slik at du/dere ikke kan ha hunden lenger av ulike grunner, ønsker vi å bli kontaktet før valpen/hunden evt skal selges, gis bort eller avlives.
 • Vi vil gjerne ha mange bilder av valpen/hunden. Alltid stas å få følge med på hva slags hverdag den har videre hos deg/dere. Facebook er et ypperlig medium til slik uformell og hyggelig kontakt:).

Pris: Pris varierer avhengig av rase og kvalitet. Rhodesian Ridgeback er en rase med spennende genetikk, og vi kan forvente at det i et kull blir født valper som ikke er utstillingskorrekte. Valper uten ridge, eller hvor ridgen har feil, vil være like gode familiehunder. Disse selges med en liten rabatt.

Ta kontakt for nærmere info.

IMG_1820

Leave a Reply